MAN podpira boj proti koroni

Če bolniki ne morejo v center za cepljenje, morata cepivo in zdravnik obiskati bolnike – na primer v domovih za starejše ali na podeželju. Po mnenju strokovnjakov je obsežno cepljenje eden najučinkovitejših ukrepov proti nadaljnjemu širjenju virusa Corona SARS CoV-2. Zato je MAN Truck & Bus zdaj v sodelovanju s priznanimi strokovnjaki s področja zdravstvene nege razvil tudi inovativno mobilno enoto za cepljenje, ki je naslednica mobilne enote za testiranje.

p-van-eot-etge-impfmobil-01xxx

Z enoto za mobilno cepljenje želi MAN pomembno prispevati k obvladovanju pandemije Covid 19, saj omogoča vozilo na osnovi popolnoma električnega MAN eTGE prevoz cepiv in zdravstvenega osebja neposredno do ljudi. Osebe, ki spadajo v najbolj tvegane skupine – predvsem starejši od 80 let, pogosto le težko sami pridejo do centra za cepljenje, še zlasti, če ni v kraju njihovega prebivališča. Tu pride na pomoč MAN s svojim inovativnim konceptom vozila: Kot podpora decentralizirani nacionalni strategiji cepljenja, je mobilna enota za cepljenje eTGE posebej zasnovana za decentralizirano cepljenje in opremljena s hladilnimi zaboji, opremo za prvo pomoč in prostorom za največ šest oseb – na primer za zdravstveno osebje, ki lahko izvaja cepljenje na terenu.Prvič se bo vozilo uporabilo v Fürstenfeldbrucku in Dachauu. Medicinsko osebje skupine MAN Truck & Bus iz münchenske poslovne enote pa bo po potrebi spremljalo in podpiralo tudi ekipe za cepljenje dveh okrožnih zdravnikov.

Hiter pregled prednosti MAN-ove mobilne enote za cepljenje:

  • Prilagodljivo cepljenje tam, kjer je to najbolj potrebno.
  • Enostavno cepljenje bolnikov z omejeno gibljivostjo, npr. v domovih za ostarele.
  • Hitrejše doseganje želenega obsega cepljenja.
  • Prostor za do šest oseb s hkratnim hlajenim prevozom cepiva.

Kot popolnoma električno vozilo z akumulatorskim napajanjem je eTGE popolnoma brez škodljivih izpustov. Doseg s polnimi akumulatorji je v praksi približno 120 do 140 km (115 km po merilih WLTP). eTGE povsem napolnite v dobrih petih urah na izmenični omrežni vtičnici z močjo 7,2 kW. Enosmerno polnjenje (40 kW) z vtičem CCS omogoča hitro polnjenje do 80 % v samo 45 minutah. Poleg šestih sedežev za spremljevalno medicinsko osebje, spadajo med opremo tudi hladilniki, komplet za prvo pomoč, avtomatska drsna vrata, klimatska naprava, stacionarna klimatska naprava in avtomatska stopnica.Pri tem projektu ni bilo pomembno samo vozilo, temveč tudi hitro sodelovanje priznanih strokovnjakov z različnih področij. Rezultat predstavitve mobilnega diagnostičnega vozila MAN Coronavirus, predstavljenega oktobra 2020, je še eno inovativno in praktično zasnovano vozilo, ki pomaga pri obvladovanju pandemije.

Fotogalerija