Načrtovanje tovarne baterij na Švedskem

Da bi zadovoljili naraščajoče povpraševanje po baterijskih električnih težkih vozilih in strojih, je Volvo Group sprožil postopek za vzpostavitev tovarne za baterijske celice na Švedskem.

Volvo FH electric
Volvo FH electric | Foto: Volvo Trucks

Opravljena je bila obsežna študija izbire lokacije, ki kaže, da je regija Skaraborg na Švedskem idealna lokacija za nov proizvodni obrat. Predlagana lokacija v občini Mariestad se nahaja blizu trenutne glavne tovarne pogonskih sklopov skupine Volvo v Skövdeju in bo izkoristila obstoječo industrijsko in logistično infrastrukturo v regiji ter gradila na močni dediščini in vrhunski usposobljenosti v napredni, velikoserijski proizvodnji, medtem ko ima dostop do bogate švedske zaloge energije brez fosilnih goriv. Centri za raziskave in razvoj skupine Volvo in sedež v Göteborgu so le dve uri vožnje stran. Dokončna umestitev tovarne v prostor bo določena po opravljenem javnem posvetovanju in po pridobitvi okoljevarstvenega dovoljenja.

Skupina Volvo načrtuje postopno povečanje zmogljivosti in doseganje obsežne serijske proizvodnje do leta 2030. Baterijske celice bodo zasnovane posebej za uporabo v gospodarskih vozilih in bodo podpirale globalno uvedbo električnih tovornjakov, avtobusov, gradbene mehanizacije in električnih pogonov za različne aplikacije. .