Je močnejši in lahko prepelje več

Mercedes-Benz je predstavil sprinterja namenjenega za prevoz težjih bremen in z novim motorjem. Nova izvedba njihovega najbolje prodajanega modela z največjo skupno dovoljeno maso 5,5 tone je sedaj moč v primerjavi s predhodnikom obremeniti še za dodatnih 500 kilogramov več.

Je močnejši in lahko prepelje več

V primerjavi s predhodnim modelom, ponuja ta sprinter za do 450 kg višjo dovoljeno obremenitev, s čimer gaje moč (odvisno od modela) obremeniti s od 2,95 do 3,41 tone tovora. Nova različica tako še dodatno plemeniti pester izbor modelov, ki se ponašajo s od 3 pa do 5,5 tone skupne mase.

Sodeč po besedah Norberta Kunza, vodje proizvodnje modela sprinter, so pri snovanju 5,5 tonske različice upoštevali želje kupcev. »Zlasti strank, ki delujejo v segmentu, kjer je masa vozila zelo pomembna. Zavoljo tega, smo ponudili še nekoliko močnejšo različico. Ta je na voljo predvsem za delo v gradbenem sektorju in kot komunalno vozilo.«

Poleg nove različice pa pri Mercedesu ponujajo od poletja 2016 dalje tudi nove motorje za sprinterja. Namesto vstopnih 70 kW je sedaj osnovni model opremljen s 82 kW (114 KM) motorjem, model s 95 kW se sedaj lahko pohvali s 105 kW (143 KM). Sledi različica s 120 kW (163 KM) in 140 kW (190 KM). Vsi motorji ustrezajo normi Euro 6/VI, ki je od septembra dalje obvezna tudi za vsa na novo registrirana transportna vozila.