Frigologo v sodelovanje z Ljubljanskimi mlekarnami

Nov poslovni partner Frigologa, vodilnega slovenskega podjetja na področju hladne logistike živil, so Ljubljanske mlekarne. Slednji bodo zaenkrat v novem in modernem Frigologovem logističnem centru v PC Komenda skladiščili predvsem sladolede.

Frigologo v sodelovanje z Ljubljanskimi mlekarnami

V novem logističnem centru, kamor se je Frigologo preselil januarja, so napram prejšnjemu skladišču povečali kapacitete v predelu zamrznjenih živil za desetkrat in imajo tako na voljo kar 2500 paletnih mest za shranjevanje zamrznjenega blaga. Celotne skladišče kapacitete so povečali za dvakrat. »Naš center omogoča regulacijo temperaturnih režimov med -25 °C in 4 °C, saj so med našimi naročniki tudi podjetja, ki potrebujejo različne temperaturne režime. Sodelujemo tako z domačimi kot mednarodnimi podjetji, proizvajalci in tudi prodajalci živil. Naši partnerji so Mercator, Kodila, Zott, Žerak, Mlinotest, F.Krainer in še mnogo drugih. Ponosni smo, da lahko zdaj mednje prištevamo tudi Ljubljanske mlekarne,« je povedal Aleš Erčulj, direktor Frigologa. Tina Prosen, direktorica Oskrbovalne verige v Ljubljanskih mlekarnah pa je dodala: »K naši odločitvi za sodelovanje s Frigologom so botrovale njihove dolgoletne izkušnje ter kakovost celovitih logističnih storitev, kar je izjemnega pomena pri ohranjanju kakovosti naših zamrznjenih izdelkov

V Frigologu so še povedali, da je zamrzovanje je zelo razširjena metoda podaljševanja obstojnosti živil in je ena izmed najboljših tehnologij ohranjanja prehranske in hranilne vrednosti živil. Zamrzovanje namreč zaradi nizkih temperatur zelo zmanjša ali pa popolnoma prepreči razvoj mikroorganizmov. In prav zato je v logistiki rokovanje z zamrznjenimi živili velik potencial, ki pa zahteva izjemno kompleksne logistične procese, ki ne dopuščajo napak. Ravno zato se prodajalci in proizvajalci odločajo za sodelovanje s podjetji, kot je Frigologo, ki so specializirana za tovrstne storitve.