Brez smrtnih žrtev na cestah

V okviru evropskega tedna mobilnosti poteka kampanja v podporo projektu EDWARD. Vsi sodelujoči v tem projektu so si za cilj zadali, da 21. septembra 2017 na cestah po Evropi ne bo nobene smrtne žrtve. V Sloveniji so se za ta namen povezali predstavniki Policije, Javne agencije RS za varnost prometa in Ministrstva za infrastrukturo.

Image
S projektom EDWARD lahko pomembno prispevamo k nadaljnjemu zmanjševanju števila umrlih.

V četrtek, 14. septembra bodo v skupni izjavi za javnost, ki bo ob 12. uri na avtocestnem počivališču Ravne (Kozina), javnost ponovno opozorili na pomen prometne varnosti.

Vse voznike pozivajo naj s previdno in odgovorno vožnjo tudi sami prispevajo k varnejšim evropske cestem. Šteje namreč ravnanje prav vsakega posameznika, ki je udeležen v cestnem prometu! Ob tej priložnosti bo potekal tudi nadzor prometa, ki ga bodo policisti izvajali skupaj z inšpektorji Inšpektorata RS za infrastrukturo in pri katerem bodo sodelovali tudi predstavniki inšpekcijskih služb evropskih držav.

S projektom EDWARD (v ang. European Day without a Road Death) lahko pomembno prispevamo k nadaljnjemu zmanjševanju števila umrlih in hudo poškodovanih v prometnih nesrečah. Projekt v okviru evropskega tedna mobilnosti med 16. in 22. septembrom in ob podpori Evropske komisije letos že drugo leto zapored organizira Evropska mreža prometnih policiji -Tispol. 

Več na https://projectedward.eu

Sorodne vsebine

Hilux

»Podarjajo« ga za 50. obletnico

19. september 2017 Toyotini Hilux pickupi so znani po svoji vzdržljivosti in zanesljivosti, kar svetu dokazujejo že od leta 1968 dalje.

Volvo Truck

Future Trends & Innovation 2017

19. september 2017 Future Trends & Innovation 2017 se je odvijal na Slovaškem Ringu (dirkališče), kjer je Volvo Truck predstavil kam bod...

Regije

Kakšne so naše prometne navade?

14. september 2017 Raziskave potovalnih navad nam povedo, kakšne, kako pogoste, na kakšen način in kako dolge poti opravljamo oziroma ka...

Volvo Trucks

Posebna predelava 8x8 tovornjaka

12. september 2017 Volvo v povezavi s predelovalcem tovornjakov Terberg za svojo stranko pripravlja posebno verzijo gradbenega tovornjak...