Upravljanje in gospodarjenje s časom in denarjem

FleetBoard je podjetje, nastalo pred dobrimi 15 leti, pri razvoju telematike za gospodarska vozila Mercedes-Benz. Podjetje danes trži svoj produkt na različnih blagovnih znamkah, vendar je krovni posel vsekakor novi Actros. Sistem je povezan preko FMS z motornim računalnikom in zavornim sistemom. Tako je mogoče klasificirati težavnostno stopnjo, s katero se voznik ukvarja.

fleetboard

Sistem DispoPilot.guide je danes na voljo za večjo učinkovitost v logističnih procesih in nadzor nad voznim parkom. Poleg tega sistem nudi tudi celovito paleto mobilnih aplikacij za sisteme Android in IOS.

Sistem FleetBoard® oziroma njegov upravljalni monitor je nameščen v voznikovi kabini. Ta z merami 185 x 120 x 25,5 mm ne zavzame veliko prostora v kabini. Nudi upravljanje vozila in voznika v realnem času. Dispečer pošlje vozniku naročilo o nakladu/razkladu, voznik pa lahko z le nekaj kliki nastavi destinacijo, da pride preprosteje in hitreje do cilja. Ko voznik pride na naklad/razklad, mu je v pomoč sistem DipoPilot.mobile, ki ga lahko v nasprotju z DispoPilot.guide uporablja tudi zunaj svojega vozila. S DipoPilot.mobile lahko odčita blago ali pridobi digitalni podpis in pošlje centrali podatke. Sistem FleetBoard® se z lahkoto namesti tudi na vaš računalniški sistem. Tako lahko dispečerji uporabljajo svojo programsko opremo in kljub temu vključijo vse prejete podatke iz sistema FleetBoard®. Podatke o času vožnje, počitkih ter druge podatke lahko pridobijo iz voznikove kartice in pomnilnika neposredno z delovnega mesta dispečerja, ob tem pa ni potrebno, da bi bil voznik in njegovo vozilo na sedežu podjetja. S tem je možno privarčevati precej časa, denarja in stroškov upravljanja.

Zanimivo je, da je predpisan servisni interval za novi actros na 120.000 km. Če stranka aktivno uporablja sistem FleetBoard in uporablja storitve "Servis" in "Uptime" (slednji pomeni telediagnoza), se servisni interval na daljavo ponastavi na vrednost 150.000 km. Razlog zato je konstantni nadzor nad vozilom. Pod poglavjem "Servis" je prognoza vzdrževanja vozila, zgodovina vzdrževanja, nadzor od tlaka do nivoja olja in vseh drugih tekočin. Pod poglavjem "Uptime" ali bolje rečeno telediagnoza pa ima sistem tako imenovani tester na daljavo, ki prebira vse morebitne aktivne ter neaktivne napake na vozilu, dejansko je zajet nadzor nad vsemi krmilniki na vozilu, ki razčlenijo morebitno težavo in s tem pooblaščen serviser lažje reagira na vozilo v prihodu v njegovo delavnico ali pa definirajo napako po kriteriju rdeči oziroma rumeni alarm in lažje sprejemajo odločitve v kritični situaciji – cilj pa je zmanjševanje stojnin za vozila in pravočasna reakcija za zmanjševanje stroškov.

Zelo pomembna storitev pa je analiza uporabe vozilo. Z analizo uporabe sistema FleetBoard® lahko dobimo oceno načina vožnje vaših voznikov in podlago za šolanje voznikov. Z gospodarnim načinom vožnje lahko porabo goriva zmanjšamo do 7 %, ob dodatni uporabi sistema FleetBoard® pa tudi do 15 %. Z upravljanjem prevozov in gospodarjenja s časom je možno še dodatno znižati stroške z uporabo dodatnih storitev, ki jih ponuja sistem FleetBoard®. Na voljo vam je stalna podpora in izobraževanje, kako sistem uporabljati in upravljati. Tako lahko preprečite, da bi se voznik vrnil k staremu potrošnemu načinu vožnje. Sistem FleetBoard® ponuja tudi funkcijo ECOSupport, ki vozniku med samo vožnjo nenehno daje nasvete za nadaljnjo optimizacijo njegovega načina vožnje.

 

Fleetboard aplikacije

FleetBoard DispoPilot.app – za prilagodljivost logističnih procesov.

FleetBoard Driver.app – ponuja voznikom neposredni dostop do svojih podatkov od upravljanja s časom in storitev analize uspešnosti. Ta motivira voznike in dodatno krepi njihovo osebno odgovornost. Nudi neposredne povratne informacije o slogu vožnje voznika z zadnjih potovanj.

FleetBoard Fleet.app – optimizacija in sledenje vozil. Nudi pregled potovanj vozila. Analizira vožnje zadnjega potovanja, pregled delovnega časa vaših voznikov. FleetBoard Bus.app – namenjena za avtobuse, s katero lahko upravljamo vozni park.