Gospodarska vozila leta

Pred kratkim predstavljen Iveco Eurocargo je že prejel prvo nagrado. Mednarodna žirija ga je imenovala za tovornjak leta 2016.

gvl

Iveco je ob praznovanju 40-letnice obstoja tovarne v italijanski Brescii, septembra predstavil prenovljenega Eurocarga. Zunanja vizualna podoba na Eurocargu sledi potezam Dailyja. Iveco je za Eurocarga izbral slogan: The truck the city likes, kar v prevodu pomeni tovornjak, ki je všeč mestu. Trend števila prebivalcev v mestih se vsako leto poveča za 1,6 %, kar pomeni, da bo vsako leto večja potreba po dostavi blaga v mestih. Za to delo lahko prevozniško podjetje v prenovljenem Eurocargu najde učinkovitega partnerja.

Eurocargu sta za osvojitev naslova konkurirala še renault truck serije C in K ter nova serija fordovih tovornjakov.

V razredu dostavnik leta, je 24 člansko žirijo prepričal volkswagnov transporter. Najnovejša, šesta generacija Transporterja je dobila tudi novo oznako T6 in na trg prinaša modernejši blag retro videz, tako navzven kot tudi od znotraj, v kombinaciji z najmodernejšo tehnologijo in varnostnimi sistemi, ter povsem novo paleto motorjev, ki izpolnjujejo norme Euro 6. Po odločitvi žirije je transporter prejel 98 točk, za njim pa so se uvrstili: fiat doblo 68 točk, VW caddy 63 točk in berlingo/partner 25 točk.

 

V razredu pick-up je nagrado osvojila nova nissanova navara. Navara je žirijo prepričala z prepričljivimi voznimi lastnostmi tako na cesti kot izve nje, z močnim in varčnim motorjem ter  tovornimi zmogljivostmi. Navara je od žirantov prejela kar 80 točk, nasproti pa sta ji stala mitsubishi L200, ki je prejel 47 točk in ford ranger, kateremu so prisodili 39 točk.