Novi alarm proti kraji goriva

Scania je za svoje tovornjake predstavila več novih funkcij, ki temeljijo na internetni povezljivosti in pripadajoči strojni opremi. Proizvajalec je izboljšal upravljanje s tovorom in uvedel storitev nadzora nivoja goriva, ki preprečuje nezaželeno krajo goriva.

Za boljši nadzor
Scania komunikator zagotavlja nadzor nad učinkovitostjo vozil v voznem parku.

Opozorilo se sproži, ko raven goriva nenadoma pade. Storitev je namenjena preprečevanju tatvine goriva, kar je na evropskih parkiriščih žal postalo običajna praksa. Kraje goriva iz tovornjakov so glavni problem številnih prevoznikov v različnih regijah. To pomeni, da ne boste samo izgubili denarja, porabljenega za gorivo, temveč tudi dragoceni čas za dolivanje goriva, preden se ponovno odpravite na pot.

Sistem je potrebno naročiti kot dodatno opremo ob nakupu novega vozila. Če ima stranka aktiviran Fleet Management System (FMS), lahko nivo goriva spremlja tudi preko FMS portala. Ob nepričakovanem padcu goriva pa stranka, oziroma lastnik prejme tudi SMS sporočilo ali elektronsko pošto. Ko je sistem aktiviran, alarmni sistem spremlja raven goriva do 65 ur, pod pogojem, da je glavno stikalo za akumulator vklopljeno. Če raven goriva nenadoma pade za štiri do osem odstotkov (odvisno od velikosti rezervoarja), se sproži alarm (sirena).