Akrapovičev za enega najzmogljivejših motociklov na svetu

Pri podjetju Akrapovič so predstavili novo serijo izdelkov za najnovejšo različico legendarne Honde CBR1000RR, ki bodo poskrbeli za pravi dirkaški videz in prepoznavni Akrapovičev zvok enega najzmogljivejših motociklov na svetu.

Image
Na čelu najnovejše serije izdelkov je izpušni sistem Evolution Line iz titana, ki je v samem vrhu Akrapovičeve ponudbe.

Na čelu najnovejše serije izdelkov je izpušni sistem Evolution Line iz titana, ki je v samem vrhu Akrapovičeve ponudbe. Razvit je bil neposredno na podlagi izpušnega sistema, ki ga ekipa Red Bull Honda World Superbike Team uporablja na dirkalnikih, s katerimi tekmuje po vsem svetu. Zaradi uporabe ultralahkega in visoko odpornega titana se teža serijskega izpuha zmanjša za 40 % oziroma kar 3 kg. S povečano močjo in večjim navorom, ki izboljšata zmogljivost, je to preprosto najboljša nadgradnja izpušnega sistema, ki jo pri Akrapoviču ponujajo za Hondo CBR1000RR. Globok dirkaški zvok in materiali, preizkušeni na dirkališču, nazorno kažejo, od kje je izpušni sistem dobil svoj značaj, in motocikel spremenijo v pravi dirkalni stroj. Izpušni sistem Racing Line iz titana ima enako zasnovo kot izpušni sistem Evolution Line, vključuje pa kolektorje iz nerjavnega jekla. Sistem Racing Line je za 20 % lažji od serijskega izpuha.

Izpušni sistem Slip-On Line iz titana je na voljo s homologacijo ES/ECE ali brez nje, obe različici pa poskrbita za večjo zmogljivost in zvočno ozadje, ki se ujema z značajem motocikla. Izdelani sta iz titana najvišje kakovosti, preizkušenega na dirkališču. Navdih za različico s homologacijo ES/ECE, ki jo zaokroža ročno izdelan toplotni ščitnik iz ogljikovih vlaken, so bili izpuhi, ki se uporabljajo v prvenstvu WorldSBK, različica brez homologacije pa ima kratko in športno obliko, ki daje motociklu videz dirkalnika, ki tekmuje na dirkah za veliko nagrado. Slednji je za 70 % lažji od serijskega izpuha, poleg tega pa poskrbi za pravi dirkaški zvok, s katerim bo motocikel zagotovo izstopal. Na voljo sta tudi opcijska kolektorja iz titana in nerjavnega jekla, s katerima Slip-On Line različici spremenite v kompleten izpušni sistem. Poleg tega novo serijo dopolnjuje še opcijski nosilec iz ogljikovih vlaken.

Z ultralahkimi materiali, preizkušenimi na dirkališču, izboljšano zmogljivostjo in prepoznavno Akrapovičevo zvočno kuliso bo Akrapovičeva ponudba izpušnih sistemov za ikonično Hondo CBR1000RR ta stroj popeljala na še višjo raven odličnosti. S tem bo motocikel, ki je primeren za cesto in dirkališče, opremljen s stvaritvami, ki jih je podjetje zasnovalo na podlagi izkušenj iz dirkaškega sveta.

Sorodne vsebine

Hilux

»Podarjajo« ga za 50. obletnico

19. september 2017 Toyotini Hilux pickupi so znani po svoji vzdržljivosti in zanesljivosti, kar svetu dokazujejo že od leta 1968 dalje.

Volvo Truck

Future Trends & Innovation 2017

19. september 2017 Future Trends & Innovation 2017 se je odvijal na Slovaškem Ringu (dirkališče), kjer je Volvo Truck predstavil kam bod...

Regije

Kakšne so naše prometne navade?

14. september 2017 Raziskave potovalnih navad nam povedo, kakšne, kako pogoste, na kakšen način in kako dolge poti opravljamo oziroma ka...

EDWARD

Brez smrtnih žrtev na cestah

13. september 2017 V okviru evropskega tedna mobilnosti poteka kampanja v podporo projektu EDWARD. Vsi sodelujoči v tem projektu so si z...