Novi motorji, kabine in storitve

Scania je v preteklem letu pričela s predstavitvijo nove generacije tovornih vozil – sedaj sledijo še dodatni produkti in storitve.

Image
Scania je v preteklem letu pričela s predstavitvijo nove generacije tovornih vozil – sedaj sledijo še dodatni produkti in storitve.

Švedski proizvajalec je predstavil novo generacijo svojih robustnih petcilindrskih motorjev, kot tudi prve različice nove G kabine. Poleg tega Scania predstavlja novosti s področja storitev, ki bodo dvignile produktivnost prevoza na dolge razdalje in na področju prevoza lesa.

Razširjena ponudba Euro 6 motorjev za novo generacijo tovornih vozil zajema tudi motorje z 9-litri delovne prostornine, ki so na voljo v petih različnih izvedbah – dva izmed njih delujeta na biodiesel. Najnovejši med njimi je najbolj prodajan 13-litrski motor DC13 149, ki razvije 370 KM.

Program kabin za novo generacijo tovornih vozil je zrasel. Nova G20 kabina za prevoze na dolge razdalje je na voljo v treh različnih višinah. To bodo zlasti cenili kupci, ki iščejo optimum med višino, maso in stroški tovornega vozila. Seveda nižja kabina pomeni tudi nižjo namestitev na šasijo in s tem lažje in enostavnejše vstopanje in izstopanje. 

Sorodne vsebine

Hilux

»Podarjajo« ga za 50. obletnico

19. september 2017 Toyotini Hilux pickupi so znani po svoji vzdržljivosti in zanesljivosti, kar svetu dokazujejo že od leta 1968 dalje.

Volvo Truck

Future Trends & Innovation 2017

19. september 2017 Future Trends & Innovation 2017 se je odvijal na Slovaškem Ringu (dirkališče), kjer je Volvo Truck predstavil kam bod...

Regije

Kakšne so naše prometne navade?

14. september 2017 Raziskave potovalnih navad nam povedo, kakšne, kako pogoste, na kakšen način in kako dolge poti opravljamo oziroma ka...

EDWARD

Brez smrtnih žrtev na cestah

13. september 2017 V okviru evropskega tedna mobilnosti poteka kampanja v podporo projektu EDWARD. Vsi sodelujoči v tem projektu so si z...