Prva hitropolnilna postaja za električne tovornjake

Daimlerjevo hčerinsko podjetje Fuso je v Kawasakiju na Japonskem odprlo prvo javno polnilno postajo za popolnoma električno gnana vozila.

Image
V letošnjem letu se je pričela nizko serijska proizvodnja modela fuso eCanter, ki je s tem postal prvi električni tovornjak, ki je v serijski proizvodnji.

Polnilna postaja nudi dovolj prostora za parkiranje 8 električnih tovornjakov. Nahaja se neposredno pred proizvodnim obratom Fuso, 100 odstotkov energije pa se proizvede prav v solarnih panelih nameščenih na tovarni. Celoten proces polnjenja traja manj kot 90 minut.

V letošnjem letu se je pričela nizko serijska proizvodnja modela fuso eCanter, ki je s tem postal prvi električni tovornjak, ki je v serijski proizvodnji. Približno 150 vozil, bo v Evropi, Japonskem in ZDA predanih kupcem. Istočasno bodo vozila predana tudi japonskemu kupcu – supermarket verigi Seven-Eleven, ki bo tovornjake prevzel v četrtem kvartalu letošnjega leta. 

Sorodne vsebine

Hilux

»Podarjajo« ga za 50. obletnico

19. september 2017 Toyotini Hilux pickupi so znani po svoji vzdržljivosti in zanesljivosti, kar svetu dokazujejo že od leta 1968 dalje.

Volvo Truck

Future Trends & Innovation 2017

19. september 2017 Future Trends & Innovation 2017 se je odvijal na Slovaškem Ringu (dirkališče), kjer je Volvo Truck predstavil kam bod...

Regije

Kakšne so naše prometne navade?

14. september 2017 Raziskave potovalnih navad nam povedo, kakšne, kako pogoste, na kakšen način in kako dolge poti opravljamo oziroma ka...

EDWARD

Brez smrtnih žrtev na cestah

13. september 2017 V okviru evropskega tedna mobilnosti poteka kampanja v podporo projektu EDWARD. Vsi sodelujoči v tem projektu so si z...