Novi opremljevalec pnevmatik za vozila Centra varne vožnje na Vranskem

Nokian Tyres zasleduje skandinavsko filozofijo razvoja vrhunskih pnevmatik in s tem večje kakovosti in varnosti vseh voznikov. Tako sta družbi Petrol, kot uradni zastopnik finskih pnevmatik Nokian in AMZS s Centrom varne vožnje na Vranskem sklenila dogovor o poslovnem sodelovanju. Vsa vozila, ki jih bodo uporabljali tečajniki varne vožnje in preko 8.000 mladih voznikov letno, so po novem opremljena z vrhunskimi pnevmatikami Nokian.

Nokian

Prva zimska pnevmatika z oprijemom na mokri cesti razreda A na svetu

Nokian WR D4 zimska pnevmatika premaguje spremenljivo zimsko vreme v Srednji Evropi

Najnovejši izdelek pionirja tehnologije zimskih pnevmatik,  Nokian WR D4 je večnamenski  kameleon za zimske razmere na cestah. Je šampion oprijema, čigar edinstvena inovativnost omogoča varno in uravnoteženo vožnjo tako na mokrih, kot na zasneženih cestah. Ta izjemni gospodar vseh vrst zimskega vremena je prva vrhunska zimska pnevmatika za osebna vozila na svetu, ki ponuja oprijem  na mokrem z EU oznako najboljšega razreda A. Osredotočene inovacije razvoja zimske pnevmatike: Nokian Block Optimized Siping in Nokian Twin Trac Silica ponujata nadzorovano vožnjo in trden oprijem v izjemnih pogojih.

Široka izbira dimenzij Nokian WR D4 pokriva velikosti od 14 do 20 col, za hitrosti od Q (160 km/h) do W (270 km/h). Široka izbira ponuja ustrezne velikosti za športno vožnjo, kot tudi za sodobna električna vozila. Posebni izdelki v izboru uporabljajo tehnologijo Flat Run, mnogo izdelkov pa nosi oznako XL za največjo zmogljivost obremenitve pnevmatike za osebna vozila.

Celotna paleta zimskih šampionov, ki je posebej zasnovana za Centralno Evropo bo v celoti na voljo jeseni 2015.

Preizkušena natančnost in brezskrbnost

Dandanes vreme v Centralni Evropi pozimi teži k nihanju med obdobji snežnih metežev, močnih deževij in suhega vremena. Nokian WR D4 je ustvarjena za spremenljivo vreme in predstavlja največjo strokovnost zasnove pnevmatik Nokian Tyres: je pnevmatika okolju prijazne kakovosti, ki obvladuje spremenljive pogoje. Ta brezkompromisna zimska pnevmatika je nova generacija, ki sledi seriji Nokian WR D3, zmagovalcu več primerjalnih testov avtomobilskih revij.

Natančna in varna Nokian WR D4 je izdelek izdelan po meri, katerega zgradba in sestava gume je bila natančno uglašena v laboratorijih z zanesljivimi preizkusi vodilnega svetovnega proizvajalca zimskih pnevmatik. Edinstvena metoda preizkušanja slushplaninga, ki je na voljo na testni stezi Nokia, je omogočala izboljšanje lastnosti pnevmatike na plundri. Obširne raziskave je dopolnilo neusmiljeno testiranje v arktičnih pogojih v lastnem  Nokian Tyres testnem središču v Ivalu, na Laponskem. Poleg obvladovanja ledu in snega, ima novi izdelek močno izboljšane značilnosti na mokri in suhi cesti, ki so bile natančno dodelane na več testnih stezah v Centralni Evropi.

Varnost kot še nikoli, tudi na mokrih cestah

Puščici podobna Nokian WR D4 je pristna zimska guma z uravnoteženim vodenjem, ki ima popolnoma trden oprijem v pravem zimskem vremenu, to je takrat, ko sta na cestišču sneg in plundra. Leta dela Nokian Tyres in tisoče kilometrov zimskih preizkušanj govorijo isto zgodbo: usmerjeni vzorec profila je idealna izbira za spremenljive zimske pogoje.

- Visoko kakovostna zimska pnevmatika lahko čuti in obvladuje vse zimske elemente. Odličen oprijem in sposobnost upravljanja Nokian WR D4 sta rezultat visoko tehnološko razvitega vzorca profila v kombinaciji s popolnoma novo Nokian Twin Trac Silica sestavo gume in Nokian Block Optimized Siping. Vsak blok profila ima določeno vlogo. "Sedaj lahko voznikom ponudimo najsodobnejšo varnostno opremo, ki je zanesljiva in deluje predvidljivo na morem cestišču kot tudi na snegu in ledu", pravi Vodja razvoja podjetja Nokian Tyres Olli Seppälä.

Edinstvena značilnost visoko zmogljive Nokian WR D4 je navedena tudi na oznaki pnevmatike EU, ki je zasnovana za lažjo primerjavo za kupce. Prvič se lahko zimska guma  uspešno sooča z izzivi mokre ceste: plundra in voda. V nekaterih dimenzijah lahko Nokian WR D4 dosega najvišjo oznako EU za pnevmatike: razred A. Za voznika to pomeni razliko pri zaviranju, ki znaša več kot 18 metrov ali z drugimi besedami za štiri avtomobile dolžine (razlika med razredoma A in F).


Prvorazredni oprijem in vodljivost na snegu – Nokian Block Optimized Siping

Zimski oprijem v spolzkih vremenskih pogojih in natančen občutek pri vodenju močno izboljšuje nova sestava profila in Nokian Block Optimized Siping, uporabljen v slogovno dovršenem vzorcu profila  .
 
Osrednji del zaznamuje Steering Precision Rib, ki ga lahko začutite v odlični vozni odzivnosti na golih cestah. Žlebovi masivnega osrednjega rebra ne potekajo preko celotne širine, kar izboljšuje natančnost in  pomaga pri nadzorovanem upravljanju.

- Majhni, močno narezani bloki profila na obeh straneh osrednjega rebra so oblikovani tako, da je vsak drug žleb povezan na desni, vsak drug pa na levi. Tudi Snow Performance Blocks, ki so razdeljeni v skupine po tri in izboljšujejo oprijem na snegu, tudi zaradi dviganja dna žlebov. "To izboljšuje togost računalniško optimiziranega vzorca profila, zaradi česar je izboljšano upravljanje", razlaga Seppälä.

Stiff Handling Blocks imajo močne žlebove, ki izboljšujejo prenos moči in ki od središča proti ramenskemu delu postajajo vse bolj plitvi. Ta zasnova izboljšuje oprijem na snegu kadar je pri vožnji potrebno zavijati ali menjati pasove. Agresivni aktivacijski žleb, ki se uporablja za izboljševanje delovanja bloka na ramenskem delu med pospeševanjem in zaviranjem, ko je oprijem najbolj pomemben, se nahaja na sredini blokov ramenskega dela.

Fotogalerija