Več varnosti za voznika in vozilo

Schmitz Cargobull posveča veliko pozornosti varnosit pri upravljanju s prekucniki. Pogosto namreč prihaja pri upravljanju s prekucniki do materialnih in tudi nesreč s smrtnim izidom.

Več varnosti za voznika in vozilo

In pri razvoju novega lahkega prekucnika S.KI LIGHT z jekleno muldo, so razvili nove inovativne varnostne tehnike za voznika, vozilo in ostale udeležence v prometu. Istočasno so pri razvoju veliko pozornosti namenili tudi nizki masi in robustni izdelavi, z visoko nosilnostjo, daljšimi servisnimi intervali ter znižanjem stroškov vzdrževanja pa so naredili prikolico še ekonomičnejšo in ekološko sprejemljivejšo.

Več varnosti pri nalaganju in razlaganju tovora so dosegli z optimizirano FEM šasijo, ki se je med preizkušanjem, zaradi enakomerne razporeditve tovora in stabilnosti, izkazala kot izredno varna. Pogosto prihaja do prevrnitve prikolice ravno zaradi neravnega terena ali nestabilne podlage. Za nadzor nagiba prikolice so pri Schmitz Cargobull razvili sistem S.KI Control, ki nadzira kot nagiba. V primeru, da so kritične meje presežene, se proces razkladanja tovora prekine, vozniku pa na pametnem telefonu zazvoni alarm. Ta se sproži s pomočjo mobilne aplikacije, ki je na voljo brezplačno, njen namen pa je opozarjanje na kritične situacije med procesom razkladanja.