Zlata sredina

Schmitz Cargobull je svojo ponudbo jeklenih prekucnikov obogatil še z različico s 1.560 mm visokimi stranicami.

Zlata sredina

Prekucniki S.KI SOLID s kovinsko muldo so tako dobili še eno različico. Novi model 7.2 serije je tako opremljen s 1.560 milimetrov visokimi stranicami in je prilagojen za uporabo na evropskem, zlasti pa tudi francoskem tržišču. S tem so kupcem sedaj na voljo tri različne višine stranic.

Najmanjša mulda ima višino stranic 1.460 milimetrov, poleg te pa je na voljo še različica s 1.660 milimetri višine. Srednja velikost mulde, s prostornino 26 kubičnih metrov, lahko sprejme dva do tri kubike materiala več kot najmanjši model. »V Franciji je največja skupna dovoljena masa 44 ton za 5-osne vlačilce. Pri višini stranic 1.560 milimetrov ta omogoča boljšo izrabo. Zato pričakujemo tukaj tudi največje povpraševanje,« je dejal Frank Reinartz, produktni vodja pri Schmitz Cargobull.

Tudi v primerjavi z »večjim bratom« ima novi model svoje prednosti. Te se zlasti pokažejo pri masi. Stranice so tako v povprečju lažje za od 60 do 80 kilogramov. Na voljo so debeline jekla 3,2- in 4- kot tudi 5 milimetrov. Poleg tega ima srednja različica tudi nižjo nakladalno višino, s čimer se zmanjša verjetnost poškodbe pri nalaganju.