Goodyear postal izključni dobavitelj pnevmatik za evropske dirke s tovornjaki

Goodyear bo letos praznoval že dvanajsto obletnico, odkar kot dobavitelj dirkalnih tovornih pnevmatik sodeluje na Evropskem prvenstvu v dirkanju s tovornjaki.

Novi proizvajalec motorjev za FIA ETRC?

Mednarodna avtomobilska zveza (Federation Internationale de l’Automobile – FIA) je z Goodyearom sklenila triletno partnerstvo, v sklopu katerega bo Goodyear izključni dobavitelj dirkalnih tovornih pnevmatik za Evropsko prvenstvo FIA v dirkanju s tovornjaki.

Navedeno partnerstvo predstavlja nadaljevanje in širitev Goodyearovega dolgoletnega sodelovanja v seriji, za katero proizvaja namensko razvite dirkalne tovorne pnevmatike že vse od leta 2004. Z obnovitvijo sodelovanja je Goodyear postal tudi partner novo oblikovanega združenja ETRA Promotion GmbH (ETRA), ki predstavlja novega promotorja omenjene serije.

FIA je Goodyear na podlagi razpisa izbrala zaradi izjemne in dokazane zmogljivosti njegovih pnevmatik. Pomembno prednost predstavlja tudi tehnologija RFID (Radio Frequency Identity), kar pomeni, da ima vsaka Goodyearova dirkalna tovorna pnevmatika vgrajen mikročip, ki vsebuje številne podatke, med drugim tudi identifikacijsko kodo. S tem je vsaki pnevmatiki zagotovljena edinstvena identiteta, s pomočjo katere jih lahko zveza FIA spremlja in zagotavlja, da vsa dirkalna moštva upoštevajo predpise, ki se nanašajo na število in uporabo dirkalnih pnevmatik.

Obenem pa navedeno partnerstvo prinaša številne prednosti tudi za Goodyear, saj tako lahko prikaže visoko zmogljivost svojih proizvodov in preizkuša tehnologije, od katerih imajo koristi tudi njihove standardne tovorne pnevmatike. Naslednja tri leta bo Goodyear tako vsem moštvom, ki bodo tekmovala v tej seriji, dobavljal namensko razvite dirkalne tovorne pnevmatike dimenzije 315/70R22.5.

Okvirni program Evropskega prvenstva FIA v dirkanju s tovornjaki za leto 2016:

·        30. april / 1. maj: Red Bull Ring/Spielberg – Avstrija

·        28./29. maj: Misano – Italija

·        11./12. junij: Nogaro – Francija

·        2./3. julij: Nürburgring – Nemčija

·        27./28. avgust: Hungaroring – Madžarska

·        3./4. september: Most – Češka republika

·        17./18. september: Zolder – Belgija

·        1./2. oktober: Jarama – Španija

·        8./9. oktober: Le Mans – Francija