Povrnili vam bodo stroške parkiranja

V letošnjem letu bo nemški BAG (Zvezni urad za prevoz blaga) pričel z delnim financiranjem visokih stroškov, ki nastanejo s parkiranjem tovornjakov na varnih parkiriščih v Nemčiji. Trenutno je na seznamu 20 tovrstnih parkirišč.

Image
Podjetja lahko zahtevajo povračilo stroškov, ki nastanejo s parkiranjem na tovrstnih parkiriščih in sicer če vsota individualnega parkiranja v finančnem obdobju doseže vsaj 125 eurov neto.

Pri BAG so se odločili da bodo v letu 2018 financirali do 80 odstotkov stroškov, ki nastanejo s parkiranjem tovornjakov težjih od 7.5 ton na varnih parkiriščih. Tu je govora o ograjenih parkiriščih, ki so opremljena s kamerami na vhodu in izhodu in ustreznimi sanitarnimi prostori.

Podjetja lahko zahtevajo povračilo stroškov, ki nastanejo s parkiranjem na tovrstnih parkiriščih in sicer če vsota individualnega parkiranja v finančnem obdobju doseže vsaj 125 eurov neto. Trenutna finančna pomoč je omejena na 2.000 evrov na tovorno vozilo in 33.000 evrov na podjetje na letni ravni.

Več varnih parkirišč v letu 2018

V Nemčiji že kar nekaj parkirišč ustreza BAG zahtevam, med njimi tudi parkirišče Wörnitz na avtocesti A7 na Bavarskem in počivališče Uhrslebe na A2 na Saškem. Kot so sporočili pri German Association of Highway Inns (VEDA), je v Nemčiji 20 nadstandardnih parkirišč, ki ustrezajo zahtevam BAG. V letu 2018 bodo odprli še dodatnih 10 novih parkirišč. 

Sorodne vsebine

DAF

Miran Pavicic DAF-ov tehnik leta

24. april 2018 Tekmovanje za naziv DAF European Technician of the Year 2018 je potekalo v DAF Trucks centru v Eindhovnu, kjer je 18 ...

Dacia Duster

Gorski reševalci zaupajo Dusterjem

23. april 2018 Dacia, ena od najhitreje rastočih avtomobilskih znamk v Evropi, se je s svojo vrednoto zanesljivosti v vseh razmerah ...