Prvi električni avtobus Škoda E'City

Škoda Electric je svoj prvi električni avtobus Škoda E'City prvič predstavil na sejmu CZECHBUS 2017. Novi električni pogon je bil razvit v sodelovanju z Ivecom, ki je priskrbel šasijo.

Image
V preteklem letu je Škoda Electric pridobil več pogodb za dobavo teh najsodobnejših vozil.

Novi model E'City je še posebej zanimiv za modularno zasnovo, ki omogoča hitro prilagajanje vozila potrebam posameznega kupca. To velja zlasti za različne načine delovanja, odvisno od zmogljivosti polnjenja in dolžine poti.

V preteklem letu je Škoda Electric pridobil več pogodb za dobavo teh najsodobnejših vozil. Konec septembra letos je družba Škoda Electric podpisala pogodbo za dobavo enajst novih električnih avtobusov v České Budějovice. Od marca letos je v javnem prometnem sistemu v Třinecu v Severni Moraviji deset takih avtobusov; v tem primeru z električnimi avtobusi upravlja Arriva Morava.

Letos je Škoda Electric dobavil en pilotni električni avtobus za ARRIVA Nové Zámky na Slovaškem, drugi pa bodo kmalu vozili v Žilini.

Sorodne vsebine

DAF

Miran Pavicic DAF-ov tehnik leta

24. april 2018 Tekmovanje za naziv DAF European Technician of the Year 2018 je potekalo v DAF Trucks centru v Eindhovnu, kjer je 18 ...

Dacia Duster

Gorski reševalci zaupajo Dusterjem

23. april 2018 Dacia, ena od najhitreje rastočih avtomobilskih znamk v Evropi, se je s svojo vrednoto zanesljivosti v vseh razmerah ...