Prvi električni avtobus Škoda E'City

Škoda Electric je svoj prvi električni avtobus Škoda E'City prvič predstavil na sejmu CZECHBUS 2017. Novi električni pogon je bil razvit v sodelovanju z Ivecom, ki je priskrbel šasijo.

Image
V preteklem letu je Škoda Electric pridobil več pogodb za dobavo teh najsodobnejših vozil.

Novi model E'City je še posebej zanimiv za modularno zasnovo, ki omogoča hitro prilagajanje vozila potrebam posameznega kupca. To velja zlasti za različne načine delovanja, odvisno od zmogljivosti polnjenja in dolžine poti.

V preteklem letu je Škoda Electric pridobil več pogodb za dobavo teh najsodobnejših vozil. Konec septembra letos je družba Škoda Electric podpisala pogodbo za dobavo enajst novih električnih avtobusov v České Budějovice. Od marca letos je v javnem prometnem sistemu v Třinecu v Severni Moraviji deset takih avtobusov; v tem primeru z električnimi avtobusi upravlja Arriva Morava.

Letos je Škoda Electric dobavil en pilotni električni avtobus za ARRIVA Nové Zámky na Slovaškem, drugi pa bodo kmalu vozili v Žilini.

Sorodne vsebine

Africa Eco Race 2018

Iveco pometel s konkurenco

19. januar 2018 Na letošnjem desetem reliju Africa Eco Race 2018, ki se je odvijal od 31. decembra in končal 14. januarja 2018, je v ...

Še bolj Duster kot kdajkoli

Novi Dacia Duster

16. januar 2018 Po sedmih izredno uspešnih letih in več kot milijon prodanih primerkih je Dacia Duster doživel veliko prenovo.

Iveco

Crossway LE Natural Power

12. januar 2018 Prvič so ga predstavili na sejmu Busworld 2017 v Belgiji, kjer je v kategoriji Intercity prejel nagrado "Sustainable ...

Mercedes-Benz X

Robusten izgled in udobna notranjost

12. januar 2018 Športna terenska vozila so z več kot 805.000 prodanimi enotami in 14 odstotno rastjo veliko prispevala k lanskemu pro...